Cestou necestou


Volba místa dovolené je někdy hodně ošemetná záležitost. Kolikrát se v rodině třeba i pohádají. Jeden chce tam a druhý zase onam. Takže se třeba volí kompromis, nebo si každý jede kam chce. Jistě, u moře není špatně a komu se tam líbí tak tam klidně může týden nebo dva setrvat. Povalovat se na sluníčku na pláži a občas se zajít posilnit do jídelny. Nu a potom zase na pláž, nebo k hotelovému bazénu. To je jistě příjemně strávená dovolená, ale ne každý to vydrží, a ne každého to takto baví. Spoustu lidí by už třetí den svědily nohy a chtěl by někam pryč, tam kde se něco děje. Někteří lidé mají raději hory a dlouhé túry, neb jen krátké pěší vycházky. Nicnedělání u moře není pro ně. Prostě, každý jsme jiný.  

moře a pláž

Už proto se musí každý jedinec pečlivě všechno rozmyslet. Bude to přece jen týden jeho života a strávit jej tak, že se bude nudit, to asi nebude to pravé ořechové. Ostatně, není přece nutné čumět pořád na pláži. Jistě je i kolem moře co vidět a ve městech také. Takže to lze zajisté kombinovat. Kdo má rád chození po okolí tak může. Běžní turisté jsou však raději v lesích, kde poslouchají ptáky a řev dětí, které tu mají všude tábory a s nimi spojené všelijaké hry.

lesní krajina

Pokud jde tedy o domácí prostředí, je dobré se předem poptat. Aby se nestalo, že přijdete do kempu, kde polovinu chatek obsadily nějaké kroužky a děti tu řvou od rána do noci. Ovšem pokud to někomu nevadí, bude spokojen i zde. A je jedno zda to bude v hlubokých lesích, neb jen kousek od města. Při toulání po horách je dobré znát několik triků, které vám to celé zpříjemní. Ten základní je vycházet včas, protože je méně lidí. Bohužel pak už se stejně všichni vyhrnou ven a je to všude jako na nějakém náměstí, když přijel cirkus. Na další triky už zde není místo. Takže možná někdy příště se o nich dočtete. Jen nesmíte váhat a zase sem někdy zaskočit. 

Category:

Tags:

0 komentářů: „Cestou necestou“