Tipy na dárky pro milovníky jídla


Vánoce jsou období, kdy si lámeme hlavu s tím, čím obdarujeme svoje blízké. A co takhle gurmánské a kulinárské dárky? Mohou být velmi originální a pokud je správně zvolíte, potěší zaručeně každého. Vždyť kdo z nás by neměl rád dobré jídlo? Dárky mohou být nejen vynikající chuťově, ale můžete do nich promítnout i zájmy obdarovaného a emoční potěšení.

Pojďme se podívat na několik tipů, které by mohli potěšit všechny gurmány.

koření

Koření a bylinky

U vaření používá bylinky a koření snad každý z nás. Pokud máte kolem sebe milovníka vaření, určitě ho potěšíte sadou, kde bude mít vybrané koření. Nejlépe takové, které se nedají běžně sehnat v každém supermarketu a budou pro obdarovaného nové, nebo sežeňte bylinkové směsi z bio zahrad bio farem, které takové produkty nabízí.

Kávy a čaje

Pokud máte kolem sebe někoho, kdo miluje vybranou kávu a čaje, co takhle sestavit balíček s degustačním setem čajů nebo luxusní kávy? Takový balíček vybrané zahraniční kávy nebo kvalitních sypaných čajů určitě potěší každého milovníka horkých nápojů.

Oleje

Olej není levnou záležitostí, zvláště, pokud chcete sáhnout po těch kvalitních. Kvalitní olivový olej by měl být součástí každé kuchyně. Můžete také pořídit něco více neobvyklého, jako oleje ochucené různými bylinkami a příchutěmi. Skvěle se hodí nejen na samotné vaření, ale také na marinování nebo dochucení různých salátů a zeleniny.

džem

Marmelády a džemy

Na trhu najdete spoustu ručně vyráběných džemů a marmelád, které mohou být skvělým dárkem. Můžete sáhnout po osvědčené klasice, jako jahoda, meruňka nebo lesní ovoce, či zkusit něco více exotického, jako dračí ovoce, fíky, meloun či limetka.

Kuchařky

Kulinářský dárek nemusí být pouze jedlý. Co takhle nějaká pěkná kuchařka? Dnes je jich na trhu nepřeberné množství. Ať už chcete kuchařku se základními recepty, českou kuchyní, zahraniční kuchyní, s dezerty, snídaněmi, zdravou výživou či kuchařku pro děti, to vše bez problému seženete v každém knihkupectví.

Category:

Tags:

0 komentářů: „Tipy na dárky pro milovníky jídla“