Lešení na zateplení fasády si můžete i pronajmout


Chystáte se k zateplování fasády na vašem rodinném domě a přemýšlíte nad tím, že si za tímto účelem pořídíte lešení? Je to celkem logické, protože bez lešení by byla práce zdlouhavá, namáhavá a velmi pracná, a také zároveň nebezpečná. Představa, že zateplujete dům z žebříku nebo ze štaflí, je poněkud nesmyslná a přitažená za vlasy, ale kvůli jedné fasádě kupovat lešení? Mnohem snazší je lešení pronajmout.

stavba lešení

Pronájem lešení v Kralupech nad Vltavou Rabas lešení je naprosto běžná služba, lidé ji využívají jak pro zateplovací práce, tak i pro výstavbu či rekonstrukci rodinných sídel. Lešení je zapotřebí u staveb jak patrových či vícepatrových, tak i nízkých bungalovů, protože i práce v relativně malé výšce může přinášet komplikace, pokud byste tu měli k dispozici pouze nízké štafle.

lešení na domě

Lešení si nechte postavit

Kdo se nikdy nesetkal s tím, že by měl sestavit lešení, a nemá s tím žádné praktické zkušenosti, může si přivodit mnoho komplikací a zároveň se vystavuje nebezpečí vážného úrazu. Proto, pokud si lešení pronajímáte, nechte jej smontovat firmou, která pronájem nabízí. Při montáži lešení může dojít k pádu z horních desek, ve chvíli, kdy je teprve osazujete zábradlím, a nevhodně sestavené lešení se také může zřítit. Nebezpečné je i to, když se lešení zapomene v určitém místě ukotvit do zdiva, a vlivem větru nebo pohybem pracovníků na lešení se zřítí celá konstrukce, toto se například stalo v Praze, za bílého dne, kdy se větrné poryvy postaraly o naklonění lešení, naštěstí v době, kdy se na něm nikdo nepohyboval, takže tu nedošlo k žádnému úrazu.

Pronájem lešení včetně odborné montáže je cenově dostupný pro každého, kdo se chystá k výstavbě nebo rekonstrukci svého příbytku, ať už se jedná o jednotlivce – amatéry a domácí kutily, anebo stavební firmy, které tyto pracovní činnosti zajišťují na klíč.

Category:

Tags:

0 komentářů: „Lešení na zateplení fasády si můžete i pronajmout“