Šijeme z teplákoviny


Máte doma šicí stroj a tu a tam si něco spíchnete podle vlastní fantazie nebo dle různých návodů a střihů stažených z internetu nebo módních časopisů? Šijete nejen bytové doplňky, jako jsou polštářky, povlečení, prostěradla, přehozy či závěsy, ale i oblečení? A využíváte také někdy materiál, přezdívaný jako teplákovina? Teplákovina je nesmírně měkký a poddajný materiál, určený vysloveně pro domácí pohodu nebo pro pohyb ve venkovním prostředí mezi lidmi, které důvěrně znáte, a nejde-li vysloveně o společenskou kulturní akci. Ušít se z ní dají teplákové soupravy, vesty, přiléhavé legíny, ale i čepice. A možná, že by to mohl zkusit i váš přítel.

legíny z teplákoviny

Zasvěťte do šití i vašeho partnera – máte vedle sebe šikovného manžela, přítele či milence a chcete mu obohatit život? Navrhněte mu, aby si vyzkoušel šití na šicím stroji. Samozřejmě, že mu hned nesvěříte šití dámských plesových šatů nebo pánského obleku, to je pochopitelné, zpočátku by mohl začínat drobnými krůčky, a sice postupným sešíváním teplákoviny do požadovaného tvaru podle střihu, který si předem připravíte a našpendlíte. Šití domácího oblečení je poměrně snadné, přítel si brzy osvojí přítlak šicího stroje a posuv materiálu tak, aby nebyl příliš povolený ani napnutý, a zjistí, že je to docela snadná a hlavně zábavná činnost. Může si tak sám ušít na sebe mikinu, teplákové kalhoty nebo silnější pyžamo.

domácí tepláky

U teplákových kalhot lze výborně experimentovat také s délkou, někomu doma vyhovuje plná délka nohavic, někdo preferuje tříčtvrteční kalhoty a jinému vyhovují ještě kratší modely. Příjemně teplé a měkké domácí tepláky užijete při domácím lenošení i naboso, pokud máte doma podlahové vytápění, bude to dokonalý domácí relax, který by si měl dopřát každý, kdo se chce střepat stresu, být v pohodě a lépe se regenerovat v domácím prostředí.

Category:

Tags:

0 komentářů: „Šijeme z teplákoviny“