Pobyt pro děti v Beskydech v rámci adaptačního kurzu


Říká vám něco výraz „škola v přírodě“? Již za socialismu se vypravovaly děti ve čtvrté třídě základních škol na týdenní či čtrnáctidenní školní pobyty v přírodním prostředí, což jim umožňovalo jednak být v čistém prostředí a pak tu také mělo každé dítě příležitost lépe poznat své spolužáky i jinak, než jen ze školních lavic. Na školách v přírodě pak vznikala nová přátelství, která si děti mnohdy nesly i do dospělosti. Školám v přírodě se proto také někdy přezdívá adaptační kurz, kdy si děti na sebe lépe přivyknou, adaptují se na jiné prostředí a poznávají se navzájem. Adaptační kurzy mohou probíhat prakticky kdekoli, ale mnohem výhodnější je uspořádat je v horském prostředí, například v Beskydech. Proč právě v horách je adaptační kurz Rzehaczek vhodný?

děti v přírodě

Čistý vzduch a záporné ionty – když se obyvatelé zamořeného území, například na Ostravsku, znečištěného průmyslovým spadem a špatnými rozptylovými podmínkami, objeví na horách, je to, jako kdyby právě opustili toxickou plynovou komoru a znovu se narodili. Čisté ovzduší v Beskydech dělá s lidmi zázraky, a což teprve u dětí, jejichž organismus je teprve ve vývojové fázi. Velký význam pro lidské zdraví mají i záporné ionty, které ve městech nejsou tak rozšířené, a kde převládají spíše zdraví škodlivé kladné ionty.

Ticho a klid – mnoha lidem již začíná lézt na nervy městský hluk. Automobilový provoz a občasné koncerty pod širým nebem zatěžují organismus neúměrným hlukem a možná si neuvědomujete, že hluk je dokonce mocnější stresor, než znečištěné ovzduší. Pobyty v Beskydech, kde je božské ticho, jsou vysloveným balzámem pro každého – pro děti i pro dospělé.

adaptační kurz v Beskydech

Užívejte vitamíny – na základě moderních výzkumů bylo zjištěno, že většina lidí trpí nedostatkem vitamínu C, nestačí jej pokrýt z běžné stravy, i když konzumují ovoce a zeleninu. Dopřejte dětem i na adaptačním kurzu dostatek čerstvého ovoce a zeleniny k snídani, k obědu, k svačině i k večeři. Děti mohou céčko suplementovat i v podobě tropického ovoce Aceroly. Vitamín C v krásné beskydské krajině jim přispěje k příjemnějšímu pobytu a nebudou tu strádat nachlazením či dokonce chřipkou.

Category:

Tags:

0 komentářů: „Pobyt pro děti v Beskydech v rámci adaptačního kurzu“