Doplňky které neškodí


Vzhledem k tomu, jaké popularitě se kolagen těší v posledních letech, není divu že zejména mnoho žen začalo tento doplněk stravy užívat pravidelně. Kolagen pomáhá udržovat pokožku, vlasy a nehty pružné, a dokonce umí udržet kloubní chrupavky v tak dobrém stavu, že pokud budete kromě užívání kolagenu dodržovat i další zásady zdravého životního stylu, je pravděpodobné že se vyhnete výměně kloubu ve vyšším věku. Právě nedostatek kolagenu jedním z nejčastějších důvodů vzniku artrózy, kvůli které se právě klouby mění.

těhotná žena

Jste těhotná?
Velká část žen užívá kolagen v produktivním věku, takže je poměrně běžné že při užívání kolagenu otěhotní. Řada žen pak řeší, jestli kolagenem přestat užívat, a jestli náhodou nepatří mezi látky které by se v těhotenství raději užívat neměly. Je mnoho látek, a dokonce i potravin, kterým by se těhotné ženy měly raději vyhnout. Kolagen mezi ně ale rozhodně nepatří. Naopak může být kolagen v těhotenství velice prospěšný. Kolagen a těhotenství. Ano či ne Orcacollagen?Na tuto otázku existuje jednoznačná odpověď: ano. Kolagen je možné užívat bez větších omezení i v těhotenství, jen by každá těhotná žena měla pro jistotu informovat svého lékaře o tom, jaké doplňky stravy užívá.

kolagen prášek

Obecně vzato je ale kolagen velice prospěšný i během těhotenství, a také po něm. Vzhledem k tomu že pomáhá udržovat pokožku pružnou, může dokonce pomoct v hojení po císařském řezu. Jizva se daleko lépe zatáhne, protože pokožka bude obsahovat více kolagenu. Kolagen je obsažený také v mnoha potravinách, a nejvíce je ho v mořských rybách, a vepřovém a hovězím mase. Během těhotenství by žena měla jíst vyváženou a pestrou stravu, která by rovněž měla obsahovat kvalitní mořské ryby. Nejde jen o kolagen, ale například o aminokyseliny nebo zdravé tuky. Všechny tyto látky jsou během těhotenství velice důležité pro správný vývoj miminka.

Category:

Tags:

0 komentářů: „Doplňky které neškodí“